Hlavná navigácia

Navigácia iné položky

  • Oznam - riaditeľské voľno

    V utorok 14.9.2021 riaditeľka školy udeľuje žiakom riaditeľské voľno.

    Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 16.9.2021.

    Vedenie školy

  • Celoslovenské kolo CINEMA 2021

    Celoslovenské kolo CINEMA 2021

    V dňoch 3. – 5. septembra sa v Bardejovských Kúpeľoch konalo celoslovenské kolo amatérskych filmov CINEAMA 2021, na ktoré sme postúpili z krajského 2. miesta s filmom Tínedžeri v moci internetu. Zúčastnila sa ho p.uč. Gerčáková

    Za náš film sme získali čestné uznanie porotou, inak aj povedané neoficiálne 4. miesto. 

    3-dňový program bol plný premietania inšpiračných filmov, zvukového workshopu, odborných rozborov a dialógov s režisérmi, producentami, scenáristami, ilustrátormi. Plní motivácie a nových nápadov budeme pokračovať v našej práci :) .

    Srdečne gratulujeme aj našej bývalej deviatačke Nataši Strelovej, ktorá sa so svojím animovaným filmom umiestnila na úspešnom 2. mieste.

  • Zber papiera v dňoch 8.9. - 9.9.2021

    Zber papiera v dňoch 8.9. - 9.9.2021

    Vážení rodičia a žiaci,

    oznamujem Vám, že v dňoch 8.9 - 9.9.2021 v čase od 1400 do 1700 hod. sa uskutoční zber papiera pri zadnom vchode. 

  • Súťaž „V krajine remesiel 2021“

    Súťaž „V krajine remesiel 2021“

    Žiaci našej školy sa zapojili do celoslovenskej remeselnej súťaže „V krajine remesiel“, ktorú organizuje ÚĽUV – Ústredie ľudovej umeleckej výroby v Bratislave. Je to súťaž pre deti a mládež, ktorej cieľom je podporovať talentované deti a vzbudiť u nich záujem o tradičné ľudové remeslá. 

    Žiaci si mohli vybrať z piatich tém, no najviac ich zaujalo maľovanie na sklo a paličkovanie.

    Úspešnými čipkárkami sa stali dievčatá z 3.A triedy Liliana Granecová a Dominika Dobrocká, ktoré pracovali pod vedením p. uč. Valkovej a získali 3. miesto.

    Ďalšou ocenenou bola Karolína Lačná z tej istej triedy, ktorá pracovala pod vedením p. uč. Jančurovej. Použila techniku maľovania na sklo a svojou prácou získala čestné uznanie. 

    Okrem nich sa súťaže zúčastnili aj ďalší štyria žiaci z 3.A: Tomáš Kacvinský, Dominika Bajtošová, Ema Gondová, Marián Vargovčík a jedna žiačka z 8.A triedy Petra Sopková. Aj keď ich práce neboli ocenené, zaslúžia si obdiv a budú prezentované na jesennej výstave a v tlačenom katalógu. 

    Všetkým srdečne gratulujeme a želáme veľa úspechov pri ďalšej tvorivej činnosti.

  • CINEMA 2021

    CINEMA 2021

    V júni sa konalo krajské kolo v súťaži  amatérskych filmov CINEAMA 2021.

    Kolektív žiakov ZŠ Hutníckej v rámci hudobnodramatického krúžku  pod vedením p.uč. Gerčákovej natočili film Tínedžeri v moci internetu, s ktorým sa umiestnili na skvelom 2. mieste a postupujú do celoslovenského kola.

    Žiačka Nataša Strelová z 9.B  sa so svojimi dvomi filmami umiestnila na úžasnom 1. mieste a 2. mieste. Za animovaný film  Go through encyklopedia v kategórii Experiment získala dokonca ocenenie GOSKAR.

    Srdečne blahoželáme a držíme prsty v celoslovenskom kole, ktoré sa uskutoční v septembri v Bardejove.

  • Čarovanie s mincami 2021

    Čarovanie s mincami 2021

    Ako naučiť deti sporiť? Vieme, čo si môžeme kúpiť a čo nie? Vieme, akú hodnotu majú peniaze? A ako máme narábať s financiami? To sa človek učí celý život. 

    V oddeleniach ŠKD sme si preto pripravili projekt: "Čarovanie s mincami".

    Deti nakupovali tovar v " obchode", ukladali do ekologických tašiek a počítali hodnotu nákupu. Mám dostatok peňazí? Môžem si ešte niečo kúpiť?

    Aj takýmto spôsobom učíme deti, aby si uvedomili hodnotu peňazí. Zodpovednosť za financie by sa mali učiť deti už na prvom stupni základnej školy.

    Veď finančné vzdelanie potrebujeme počas celého života.

  • Deň mlieka 2021

    Deň mlieka 2021

    Dňa 18.5.2021 sme si pripomenuli Svetový deň mlieka.

    Pitie mlieka je veľmi zdravé a je množstvo dôvodov, pre ktoré by sme ho mali piť pravidelne.

    O týchto dôvodoch sme sa dozvedeli v tento deň v školskej rozhlasovej relácii a počas veľkej prestávky si každý žiak mohol vypiť svoju krabičku mlieka.

    Ako sme zistili, mlieko majú radi skoro všetci žiaci našej školy, čo nás veľmi teší!

  • Máj 2021

    Máj 2021

    Pri špeciálnych triedach pre žiakov s autizmom sme  spestrili a obohatili spoločné priestory novým materiálnym vybavením a vytvorili tak relaxačnú zónu pre rozvoj pohybových schopností detí so zameraním na herné aktivity.

    Príjemné prostredie umožňuje deťom využívať priestory pre realizáciu telesnej výchovy a pohybové aktivity aj počas veľkej prestávky.

  • Svetový deň čistých rúk 5.5.2021

    Svetový deň čistých rúk 5.5.2021

    Prvé čo urobíme po návrate zo záhrady, pieskoviska, či vychádzky v parku je umytie rúk mydlom a vodou. Aké je to dôležité sme si uvedomili posledné mesiace, kedy správne umytie rúk a ich vydezinfikovanie predstavovalo hranicu medzi zdravým a chorobou. 

    Pod vedením riaditeľky MUDr. Renáty Šulákovej a epidemiologičky Mgr. Františky Kaiserovej z Nemocnice Svet zdravia v Spišskej Novej Vsi sa žiaci našej školy 5. mája učili správne si umývať a dezinfikovať ruky. 

    A že to nie je jednoduché, o tom sa mohli presvedčiť pod UV lampou, ktorá im ukázala, ktoré miesta vynechali, kde sa nečistoty ešte nachádzajú. Hravou formou si osvojovali správnu techniku hygieny rúk.

                                                                           Mgr. Patrícia Geciová – sociálny pedagóg školy

     

  • OZNAM: Prezenčné vzdelávanie - aktualizácia čestného vyhlásenia

    OZNAM: Prezenčné vzdelávanie - aktualizácia čestného vyhlásenia

    Vážení rodičia, milí žiaci.

    Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 13.5. 2021 s účinnosťou od 17.5.2021 je obnovené školské vyučovanie vo všetkých školách.

    Pri prvom nástupe a pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá triednemu učiteľovi čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka.

    V prípade neprítomnosti žiaka v škole a školskom zariadení z dôvodu:

    a) Podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) predloží pri návrate žiaka do školy "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je žiak v starostlivosti), a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

    b) Ochorenia na COVID-19 (potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) predloží pri návrate žiaka do školy "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je žiak v starostlivosti), a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

    Ďakujeme za spoluprácu.

     

    DOKUMENTY NA STIAHNUTIE:

    Manuál pre základné školy (aktualizované 18.5.2021)

    Rozhodnutie ministra z 13.5.2021

    Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti

  • Deň rodiny 2021

    Deň rodiny 2021

    Dňa 15. mája si pripomíname Deň rodiny, druhú májovú nedeľu Deň matiek a tretiu júnovú nedeľu oslávime Deň otcov.

    Pri tejto príležitosti si žiaci 1. stupňa so svojimi vychovávateľkami a učiteľkami namaľovali na asfalt farebnými kriedami svoju rodinu, svojich najbližších, ktorých ľúbia najviac na svete.

    Školský dvor sa premenil na galériu detských diel, ktoré obdivovali všetci, ktorí školu navštívili.

  • CINEMA 2021

    CINEMA 2021

    Naša škola sa zúčastnila začiatkom mája regionálneho kola súťaže amatérskych filmov CINEAMA 2021s filmom Tínedžeri v moci internetu. Umiestnili sme sa na 1. mieste a postupujeme na krajské kolo.

    Držte nám prsty.

    Naša žiačka N. Strelová z 9.B sa do súťaže zapojila individuálne svojim animovaným filmom Parazit a experimentom Go through encyklopedia. Obidva tiež získali úžasné prvé miesta a postupujú na krajské kolo.

    Gratulujeme!

  • Prezenčné vzdelávanie od 3.5.2021

    Prezenčné vzdelávanie od 3.5.2021

    Vážení rodičia, milí žiaci.

      Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 19.4. 2021  je znova obnovená prezenčná výučba. Od 3.5.2021 žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu. 

    Pri prvom nástupe a pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá triednemu učiteľovi čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka.

    Ďakujeme za spoluprácu.

     

    DOKUMENTY NA STIAHNUTIE:

    Infografika - pravidlá pre školy od 3.5.2021

    Rozhodnutie ministra

    Návrat do škôl

    Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka

  • Deň Zeme 2021

    Deň Zeme 2021

    Začal sa oslavovať už v roku 1970 ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Už viac ako 50 rokov si tak pripomíname, že 22. apríl je venovaný našej planéte. Je to medzinárodne motivovaný sviatok, ktorý nám pripomína našu závislosť na zemských zdrojoch a upozorňuje nás na dopady ľudskej činnosti na životné prostredie.

     

    Tento deň sme aj na našej škole oslavovali Deň Zeme. V školskom rozhlase zaznela relácia venovaná našej planéte. Pre žiakov na prvom stupni a žiakov z autistických tried boli pripravené rôzne zaujímavé aktivity, ako premietanie prezentácií, kreslenie na asfalt, zbieranie a triedenie odpadu, brúsenie a maľovanie drevených vtáčích búdok, či preverovanie vedomostí z rôznych predmetov v pracovných listoch. Žiaci druhého ročníka sa zapojili pod vedením lektorky Lucie Leskovjanskej do výtvarnej súťaže Ekovýkres 2021, s ktorou najprv spoločne diskutovali o problémoch našej planéty a následne tvorili výtvarné práce zamerané na ekológiu.

     

    Dňa Zeme na druhom stupni sa tentokrát zúčastnili len žiaci 8. a 9. ročníka, nakoľko nám to súčasná pandemická situácia neumožnila inak. Napriek tomu sa žiaci prezentovali hodnot-

    nými prácami.

    Zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, preto chráňme našu Zem aj pre budúce generácie.

  • OZNAM: Nástup žiakov piateho až siedmeho ročníka na prezenčné vzdelávanie od 26.4.2021

    OZNAM: Nástup žiakov piateho až siedmeho ročníka na prezenčné vzdelávanie od 26.4.2021

    Vážení rodičia, milí žiaci.

    Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 12.4. 2021  bude znovu obnovená prezenčná forma výučby aj pre žiakov piateho až siedmeho ročníka. Podmienkou nástupu žiaka druhého stupňa do školy je negatívny výsledok RT- PCR alebo antigénového testu (nie starší ako 7 dní) žiaka a jedného zákonného zástupcu, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti (ak nie sú vyňatí z testovania na základe výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky ÚVZ SR – viď infografika. – Pravidlá pre školy od 19.4.2021).

    Upozorňujeme Vás na povinnosť zákonného zástupcu odovzdať pri nástupe žiaka do školy vyplnené „Čestné vyhlásenie“, bez ktorého sa žiak nemôže zúčastniť vyučovania .

    Žiaci piateho až siedmeho ročníka sa pred začiatkom vyučovania 26.4.2021 stretnú podľa pokynov pred školou s triednymi učiteľmi, kde im odovzdajú čestné vyhlásenia a predložia k nahliadnutiu potvrdenia o výsledku testu žiaka a zákonného zástupcu, prípadne doklad potvrdzujúci výnimku z testovania.

    DOKUMENTY NA STIAHNUTIE:

    Infografika - pravidlá pre školy od 19.4.2021

    Rozhodnutie ministra

    Návrat do škôl

    Čestné vyhlásenie pre zákonných zástupcov žiakov na 1. stupni ZŠ

    Čestné vyhlásenie pre zákonných zástupcov žiakov na 2. stupni ZŠ

     

  • Majstrovstvá SR ZŠ v online šachu 2021

    Majstrovstvá SR ZŠ v online šachu 2021

    Družstvo našej školy v zložení žiakov z 2.B: Dávid Novák, Jakub Juhaniak, Alex Plata, Šimon Švirloch,  žiakov z 5.B: Jakub Hríb a Samuel Juhaniak a žiaka zo 6.B: Ján Gonda sa zúčastnilo na MS SR v zrýchlenom ONLINE ŠACHU, ktorý usporiadal Slovenský šachový zväz pod záštitou MŠVVaŠ SR.

    V konkurencii 118 súťažných družstiev  sa naše družstvo nestratilo. Novinkou týchto online majstrovstiev bolo, že družstvo mohli tvoriť najmenej dvaja hráči, ale väčší počet v družstve bol možný. Hrať mohol každý, kto sa zaregistroval.  Súperov jednotlivým hráčom žreboval hrací portál automaticky po ukončení hry.

    Cieľom celej súťaže bola podpora a rozvoj šachových zručností a počítačovej gramotnosti. Myslím, že týchto šachových nadšencov môžeme vyhlásiť za úspešných a poďakovať im za účasť a reprezentáciu školy.

     

    Jozef Rusňák

    vedúci šachového krúžku

  • Nástup žiakov ôsmeho a deviateho ročníka na prezenčné vzdelávanie od 19.4.2021

    Nástup žiakov ôsmeho a deviateho ročníka na prezenčné vzdelávanie od 19.4.2021

    Vážení rodičia, milí žiaci.

    Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 12.4. 2021  bude znovu obnovená prezenčná forma výučby pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka. Podmienkou nástupu žiaka druhého stupňa do školy je negatívny výsledok RT- PCR alebo antigénového testu (nie starší ako 7 dní) žiaka a jedného zákonného zástupcu, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti (ak nie sú vyňatí z testovania na základe výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky ÚVZ SR – napr. prekonanie ochorenia COVID-19 v období nie dávnejšom ako 3 mesiace od okamihu nástupu, resp. zaočkovanie proti ochoreniu COVID-19).

    Upozorňujeme Vás na povinnosť zákonného zástupcu predložiť pri nástupe žiaka do školy vyplnené „Čestné vyhlásenie“, bez ktorého sa žiak nemôže zúčastniť vyučovania.

    Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa pred začiatkom vyučovania 19.4.2021 stretnú podľa pokynov pred školou s triednymi učiteľmi, kde im odovzdajú čestné vyhlásenia a predložia k nahliadnutiu potvrdenia o výsledku testu žiaka a zákonného zástupcu.

  • Besedy v online priestore 2021

    Besedy v online priestore 2021

    Milí žiaci, vážení rodičia,

    v týchto dňoch sme sa dozvedeli potešujúcu správu, že žiaci II. stupňa sa môžu vrátiť do školy. Naša ZŠ ešte pred oznámením tejto informácie pripravila a v týchto dňoch realizuje v online priestore postupne besedy v triedach II. stupňa na tému: „Ako zvládnuť návrat do školy.“

    Besedy prebiehajú pod vedením sociálneho a špeciálneho pedagóga školy a nadväzujú na stretnutie žiakov so psychológmi z CPPPaP. Uvedomujeme si, že v období sociálnej izolácie žiakov a zvýšeného výskytu záťažových situácii počas pandémie sú stretnutia s odborníkmi potrebné.

    Týmito aktivitami by sme radi uľahčili návrat našich žiakov do školy a ubezpečili ich, že škola je miestom, kde okrem získavania vedomostí sa stretnú aj s porozumením a pochopením zo strany pedagógov a zamestnancov našej školy.

  • Marec, mesiac knihy 2021

    Marec, mesiac knihy 2021

    Marec sa ako mesiac knihy oslavuje už dlhé desiatky rokov. Spája sa nielen s vôňou jari, ale aj s vôňou kníh. Kniha, najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starých.

    Mesiac knihy sme si pripomenuli aj my – žiaci 1. stupňa. Čítali sme si z obľúbených knižiek. V jednotlivých triedach prebiehali medzi žiakmi a učiteľmi rozhovory o knihách, ktoré žiaci čítajú alebo čítali. S radosťou a s veľkou chuťou si preverili svoje vedomosti v literárnom kvíze, kde sa objavili aj náročné otázky z literatúry. S úsmevom na tvári a s radosťou ich však zvládli.

    Cieľom týchto aktivít bolo vzbudiť u detí záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu.

  • Deň vody 2021 [22.3.2021]

    Deň vody 2021 [22.3.2021]

    Voda je kolískou života na našej planéte, bez nej by život nemohol existovať. Má pre človeka nesmierny význam, s vodou sa stretávame od svojho narodenia až do posledného dňa svojho života.

    Celý svet si každoročne 22. marca pripomína „Deň vody“. Keďže sa tentokrát počas osláv tohto dňa kvôli pandemickej situácii prezenčne vyučovali len žiaci prvého stupňa a žiaci z autistických tried, rozhodli sme sa pripraviť aktivity aspoň pre nich.

     

    Na prvej vyučovacej hodine sme si vypočuli rozhlasovú reláciu o význame vody. Následne triedni učitelia s deťmi diskutovali o spôsoboch ochrany vody pred znečisťovaním a o možnostiach jej šetrenia. Na hodinách v pracovných listoch riešili rôzne úlohy s vodnou tematikou a svoje poznatky realizovali aj na hodinách výtvarnej výchovy. Niektoré triedy sa rozhodli ísť na vychádzku k Brusníku, kde dostali otázky týkajúce sa tohto potoka.

     

    Bol to príjemne strávený deň a už teraz sa tešíme na ďalší ročník oslavy „Svetového dňa vody“.

Kontakt

  • Základná škola
    Hutnícka 16
  • +421 53 32 496 11

Fotogaléria

Prihlásenie do EDUPAGE

Prihlasovacie meno:
Heslo:
komunikujem so serverom, počkajte, prosím